Lapimaa!

  • Nii see on, lõpuks see reis siis toimus. Eelmise nädala neljapäev-pühapäev. Supah trip oli lihtsalt, nalja kui palju. Alustaks siis algusest. Esimene päev koosnes põhiliselt bussisõidust koos mõne peatusega erinevates kohtades. Tähelepanuväärseim (minu jaoks) oli vast mingi rändkarude näitus, kus oli paljudest riikidest käsitsi maalitud karude kujud. Karud ise olid kujult enamjaolt identsed, kuid maalingud olid kõigil erinevad. Eesti oma oli üllatuslikult kõige nirum. Isegi Põhja-Koreal oli ilusam no. Bussisõidu ajal sai vaieldud erinevatel teemadel. 'Avalik foorum' nagu seda kutsuti. Lisaks sellele sai veel niisama jutustatud ja magada üritatud. Esimene öö sai veedetud Oulu lähedal majades. Majad olid viiekohalised ja täitsa kenasti varustatud. Õhtu/öö ise oli väääääga mõnus, kuigi antud lubaduse tõttu ma sellest siia rohkem ei kirjuta.
  • Ding, teine päev. Bussisõit Lapimaa poole. Käisime siis jõuluvanal külas. Laulsime talle ja tehti ka pilti. Külake ise midagi väga erilist polnud, võib-olla see, et jõuluvana sõidab hummeriga x) Tahtsin isale sünnipäevaks sealt kiirkaarti ka saata, aga sellel päeval Norrasse need ei läinud -.- Anyway, edasisõit! Järgmine täheldusväärne peatus oli ühe saami suveniiripoekese juures. Tähelepanuväärne selle poolest, mis kraami seal müüdi. Ehtne saami käsitöö! Sammaldunud kivikesed 3 euri, kõverad puuoksad ja kes teab mida veel, naiz. Ja jälle rühkisime bussiga edasi põhja poole, kuni lõpuks jõudsime Tankavaarasse (kullaküla). Seal sätiti meid veidi teistsugustesse majadesse, mis (vähemalt minu arvates) olid palju hubasemad kui need mis Oulus olid. Miinuseks võib lugeda vee ja in-house peldiku puudumist, aga meie majast polnud need just eriti kaugel niiet probleeme polnud. Pärast seda läksime matkama mööda tundrat, vaated olid lihtsalt vapustavad. (hiljem lisan pilte). Peale matka istusime lõkkeääres, sõime vorste ja jännasime lammastega. Mitu lammast sul on? Päris öötundidel käis kõrvalmajas jälle action, loeti ette pornoraamatut, mässati nutellaga ja tehti muid lollusi. Ise veetsin suurema osa ajast küll MR majas, käies aeg-ajalt nende juures vaatamas. Vahepeal jalutas ringi ka killerkana, tuvi kassijalgadega kes tegi erinevate elukate hääli, naizzz. Siis tuli õhtu tipphetk....VIIRMAALIIISEEEED!! nagu MR neid kirjeldas :D Pilti ei jõudnud paraku teha, hakkasin fotokat välja võtma ja nad kadusid sama kiiresti kui olid ilmunud. Tol ööl oli ka vooditega paras kammajaa.
  • Dong, kolmas päev. Endiselt kullakülas. Hommikul vara kohe küüditati meid muuseumisse mingit filmi ja värki vaatama. Polnud just väga huvitav. Lisaks sellele selgus et killerkana oli hoopis mingisugune lumepüü. Edasi läksime kullamuuseumisse ja kulda uhtuma. Kullamuuseumi väline osa nägi välja nagu mingi westerni filmist välja tõmmatud koht. Kullauhtumine! Jännasin seal ikka üsna kaua, lõpuks viskas lihtsalt üle see liiva uhtumine ja keerasin lihtsalt selle panni pahupidi, külge jäid aint kullatükid millegi tõttu :p Vähemalt sain midagigi. Kullakülast sõitsime tagasi allapoole (vist?) ja käisime ametüstikaevanduses. Giid...Või kesiganes ta ka polnud, rääkis asjast päris huvitavalt ja näitas SUURI ametüstikamakaid. Ise kah muidugi kaevandama...või pigem kivihunnikusse tuhnima. Seal paraku mul enam õnne ei jagunud ja sain aint mingid väiksed nirud tükikesed. Asi seegi. Ametüstikaevandusest tagasi Oulu poole sõites jooksid porod tee ääres/peal. Viimane öö enam nii...aktiivne polnud, *kütus* oli ju otsas. Selle asemel rääkisime lihtsalt mingi ~kella kaheni juttu ja hakkasime oma unevõlgu välja magama.
  • Viimane päev - Bussisõit tagasi Helsinkisse + laevasõit koju. Bussisõidu ajal üritasin veel magada, ei kukkunud hästi välja. Laeva peal oli selline tüüpiline kaardimäng, mille käigus suutis üks meie kambast järjekordselt täiega solvuda. Solvumislaud oli teema. Eestisse tagasi jõudes jaurasime niisama JP-ga sadamas kuni talle järgi tuldi ja kõmpisin seejärel ise kah koju.
Kokkuvõttes võib reisiga vägagi rahul olla, millalgi tõmban ilmselt pildid fotokast arvutisse ning lisan paremad siia.
On a completely unrelated note, mu vanemad suutsid mind ikka parajalt üllatada ühe uudisega eile, hetkese seisuga jääb see veel mu enda teada.
Ootan juba nv-d, tõotab meeldiv tulla.

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Pointless Life of a Lifeless Nolifer Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur